Domenii conexe Domenii conexe

Putem asigura servicii de pregatire a clientilor pentru a se prezenta in fata instantelor si/sau organelor judiciare
Avocat psiholog: Intelegerea factorilor umani in procesul de negociere, litigii si luarea deciziilor
Adevarul este ca problemele juridice care implica sanatate mintala pot fi inselatoare. In multe situatii, veti avea nevoie atat de sustinere cat si de opinia unui expert. Cand vorbim despre situatii cu risc ridicat, expertii recomanda sa se lucreze cu avocat si psiholog criminalist. Aceste doua profesii sunt compatibile si tind sa colaboreze frecvent in situatii cu grad ridicat de risc. Avand perspective diferite si domenii de expertiza specifice, vor asigura cele mai bune rezultate pentru o astfel de situatie complexa.

Iata cateva exemple de situatii cu grad de risc ridicat:
- In timpul unui divort, sotul afirma ca nu sunteti potrivit sa fiti parinte si pot exista in aceste afirmatii probleme de sanatate mintala sau componente de risc
- Angajatorul dvs. crede ca nu sunteti in siguranta la job
- Scoala copilului Dvs. minor crede ca minorul Dvs. reprezinta un risc pentru alti elevi
- Copilul Dvs. de 18 ani a fost recent acuzat de o infractiune pentru care sanatatea mintala reprezinta un factor de atenuare a pedepsei
Rolul avocatului psiholog

Avocatii sunt bine pregatiti in probleme juridice si au multe roluri in sprijinirea clientilor pe care ii reprezinta. Ei joaca un rol in educarea clientilor lor cu privire la problemele juridice, vorbesc in numele clientilor lor in instanta si negociaza in numele clientilor lor. Pentru acestea, cauta cele mai bune rezultate pentru clienti lor.

Se afirma ca “Avocatul cauta ca negociator un rezultat avantajos pentru client….”. Avocatul sprijina clientii in nevoile lor si ii apara in fata instantei in procesele grele.

Avocatura este o profesie centrata pe interactiunea umana. Virtual, fiecare aspect al practicii poate fi imbunatatit printr-o intelegere bine argumentata a psihologiei – stiinta gandirii oamenilor, a felului lor de a simti si de a se comporta. Avocatii care valorifica perspectivele psihologiei vor fi mai eficienti la intrebari si sfaturi, se vor angaja mai cu success in negocieri, vor ajunge mai eficient la descoperiri, vor comunica mai abil, vor identifica mai bine si vor evita problemele etice si vor fi chiar mai productivi si mai fericiti.

Avocatii psiholog au o perspectiva diferita oferita de domeniul psihologiei, provenita din cercetarea asupra perceptiei, memoriei, judecatii, luarii deciziilor, emotiilor, convingerii si inflentarii, comunicarii si psihologiei justitiei. Ei aplica aceste perspective “tinta” obiectivelor avocatesti din viata de zi cu zi, inclusiv in procesele de audieri, negocieri, consiliere si descoperire.

Putem oferi clientilor nostri consultanti si experti din diferite domenii precum:

- Contabilitate
- Resurse Umane
- Notariate
- Administratori judiciary si lichidatori
- Experti tehnici si proiectanti in domenii cum ar fi : energie, mine si petrol si gaze, constructii